Патронен празник на ОУ "Асен Златаров"

Патронен празник на ОУ "Асен Златаров"

Патронен празник на ОУ "Асен Златаров"

Скъпи ученици, уважаеми колеги!
Днес – 16 февруари, Основно училище "Асен Златаров", чества своя патронен празник.
Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините стотици хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето. Гордеем се с патрона на нашето училище – Професор доктор АСЕН ЗЛАТАРОВ.
Скъпи ученици, Вие сте надеждата и бъдещето.
Бъдете силни, ученолюбиви и следвайте мечтите си. Пазете светлите традиции на родното училище, почитайте всеотдайността на своите учители.
Пожелавам Ви да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди "Златаровци".
Уважаеми учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност,вие им давате  увереността и силата, с които да вървят напред. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно, са едно изпитание за нас.
Желая ви здраве, силен дух и воля да вървите всеотдайно напред по пътя на духовността. Продължавайте с делото си да пишете историята на „Нашето училище“
Честит празник!
Татяна Сребринова
Директор на ОУ „Асен Златаров“